ایرج مصداقی  
تماس
زندگینامه
از سایت‌های دیگر
مقاله
گفت‌وگو
صفحه‌ی نخست


علی هاشمی از تأسیسات زندان بیرجند تا ریاست اوین

ایرج مصداقی

 

ایرج مصداقی – رئیس جدید زندان اوین به دنبال برکناری حمید محمدی کیست و چه سابقه‌ای دارد؟
به دنبال هک دوربین‌های زندان اوین توسط گروه «عدالت علی» و انتشار فیلم‌هایی از برخورد مأموران زندان اوین با زندانیان، حمید محمدی رئیس زندان اوین برکنار و علی هاشمی، مدیرکل سابق زندان‌های استان خراسان جنوبی که بازنشسته شده بود دوباره به کار فراخوانده شد و به عنوان رئیس جدید زندان اوین مشغول به‌کار شد. این نوشته نگاهی خواهد داشت به سابقه‌ی او و ارتباط‌‌اتش با باندهای قدرت.
علی هاشمی متولد روستای گازار از توابع شهرستان بیرجند است. در گذشته نام او علی هاشمي گازاری بود اما بعدها پسوند گازاری را حذف کرد. او همراه با برادر و خواهرانش در شهر اسفدن بزرگ شده است. در دهه هشتاد و در دوران ریاست حاج عبداله مرشد‌زاده، زندانبان خشن دهه شصت، با عنوان کارمند تأسیسات، در زندان بیرجند استخدام شد و توانست با فساد و سوء استفاده از زندانیان ارتزاق کند. مرشدزاده نیز − که به سرپرستی و معاونت اداره‌‌کل سازمان‌ زندان‌های خراسان جنوبی رسید − متولد روستای کوچک بیدخت از توابع گازار است.
هاشمی هنگام استخدام فاقد دیپلم بود، و تحصیلات مقطع متوسطه و کارشناسی (لیسانس)خود را در مراکز آموزشی داخل زندان با استفاده از رانت و نسبت خویشاوندی با مرشد‌زاده به پایان رساند.
هاشمي با خوش خدمتی و سرکوب زندانیان در سال ۱۳۹۵ به کمک ابراهیم رئیسی عضو هیأت مرگ که در آن ایام نماینده مجلس خبرگان رهبری در خراسان جنوبی بود به سمت مدیرکل زندان‌های استان خراسان جنوبی منصوب شد. او پیش از آن معاون این اداره کل بود. اعدام ۶ زندانی بلوچ در زندان بیرجند در خرداد ماه سال جاری در دوران مدیریت او اتفاق افتاد.
 
علی هاشمی، رئبس زندان اوین، از شهریور ۱۴۰۰
علی هاشمی، رئبس زندان اوین، از شهریور ۱۴۰۰
به گفته تعدادی از زندانیان و منابع آگاه برای تهیه این گزارش، با توجه به ممنوعیت داشتن پول نقد در داخل زندان و استفاده اجباری از کارت بانکی پاسارگاد، هاشمي پیش از انتصاب به ریاست زندان بیرجند و در ایامی که کارمند تأسیسات زندان بود، طلا، ساعت و اشیا با ارزش زندانیانی را که نیاز به پول داشتند می‌گرفت و در بيرون زندان می‌فروخت و پس از برداشتن سهم خود وجه باقیمانده را به صورت غیرقانونی تحویل زندانی می‌داد.
منصور، برادر علی هاشمی، اعتیاد به مواد مخدر دارد و در گذشته همراه با علی هاشمي مغازه تأسیساتی داشت. او و شوهر خواهرش مدتی در سینمای بیرجند مسئول تاسیسات بودند.
منصور داماد سرلشکر محمدناصر ناصری گازاریکی از فرماندهان سپاه قدس و نزدیکان قاسم سلیمانی بود که تحت عنوان دیپلمات به مزار شریف افغانستان اعزام شد و در مرداد ۱۳۷۷ به دست طالبان کشته شد.
ارتباطات علی هاشمی با رؤسای سازمان زندان‌ها
علی هاشمی ارتباط دوستانه‌ای با سیدمرتضی بختیاری و صولت مرتضوی دارد.
بختیاری وزیر دادگستری و رئیس سازمان‌ زندان‌ها، استاندار اصفهان و قائم‌مقام رئیسی در آستان قدس رضوی و رئیس حوزه ریاست قوه قضاییه در دوران رئیسی بود. او هم‌اکنون رئیس کمیته امداد امام خمینی است.
صولت مرتضوی معاون اجرایی رئیسی و سرپرست نهاد ریاست جمهوری است. او در گذشته رئیس ستاد انتخابات کشور، معاون سیاسی وزارت کشور، رئیس سازمان اموال و املاک بنیاد مستضعفان، استاندار خراسان جنوبی و مدیرکل اقدامات تأمینی سازمان‌ زندان‌ها و... بوده است.
قدیر مرتضوی پسر او نیز کارمند سازمان زندان‌ها و دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر چهارمحال و بختیاری است. او رئیس هیأت مدیره زرین‌کوب آسیا و مشاور کارخانجات گروه صنعتی ناصری، کاشی نیلوفر، آیدا سرامیک، کاشی شیما و... است.
 
گازاری‌های ثروتمند
گروهی از گازاری‌ها بواسطه ارتباطات سیاسی و امنیتی با ابراهيم رئیسی افرادی متمول هستند.
علی درویشی مالک هتل مجلل درویشی مشهد نیز متولد گازار و از بستگان علی هاشمي و رفقای ابراهیم رئیسی است.
علی درویشی که به قول خودش از «نوکری» در بازار شروع کرده بود امروز یکی از بنکداران سرشناس طلا و جواهر ایران است، با حمایت ابراهیم رئیسی و علم الهدی توانست به یک کارتل قدرتمند در بازار طلای ایران تبدیل شود.
او هدف خود را از ساخت هتل پنج ستاره درویشی، داشتن یک هتل اسلامی که شئونات اسلامی در آن رعایت شود عنوان کرده است. (رجانیوز)
 
درویشی بعد از ریاست ابراهیم رئیسی بر آستان قدس رضوی شرکت هواپیمایی سپهران را با چندین فروند بوئینگ ۷۳۷ تاسیس نمود.
مهدی آیتی نماینده مردم بیرجند در مجلس ششم و رئیس ستاد انتخاباتی حسن روحانی و میرحسین موسوی در خراسان جنوبی اهل روستای گازار است.
او فرزند آیت الله محمدحسین نابغ آیتی ست که میانه خوبی با حکومت نداشت. در دوران حیات او بعضا دو نماز جمعه در بیرجند برگزار می‌شد و عده‌ای به او اقتدا می‌کردند. مهدی آیتی در دوره‌های بعدی مجلس توسط شورای نگهبان رد صلاحیت شد.
ابراهیم اصغرزاده از دانشجویان پیرو خط امام و حمله کنندگان به سفارت آمریکا از اهالی روستای خنگ در نزدیکی گازار است و ارتباط دوستانه‌ای با خانواده آیتی دارد. گازاری‌ها در بیرجند مشهد و تهران حسینیه‌های بزرگی دارند. علی هاشمي در مراسم‌ مذهبی حسینیه گازاری‌ها در شرق تهران حضور دارد.
این ارتباطات گسترده خویشاوندی در مقامات امنیتی و قضایی نشان دهنده فساد تنیده شده در تار و پود حکومتی ست که با شعار دین و عدالت بیش از چهار دهه بر مردمی ستم دیده حکمرانی می‌کنند.
 
رفاقت علی هاشمي با علی فلاحیان وزیر سابق اطلاعات
به گفته‌ی بهزاد بهرامی روزنامه نگار جدا شده از دفتر علی فلاحیان، فلاحیان در سفرهای استانی به خراسان جنوبی در منزل شخصی بنام حمید هاشمي گازار ساکن می‌شد و در این شهر به مهمانسرای وزارت اطلاعات و یا استانداری نمی‌رفت.
در سفر یک هفته‌ای سال نود و یک علی فلاحیان به بیرجند، او با علی هاشمي در منزل حمید هاشمي ملاقات کرد و در بیرجند بود که فلاحیان برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری اعلام کاندیداتوری کرد.
 
ارتباط باند مریم هاشمي با علی هاشمي
باند مریم هاشمي و شبکه ده نفره خانوادگی‌اش که از هشت هزار نفر و عمدتاً خانواده شهدا کلاهبرداری کرده بودند و پرونده آنها توسط قاضی صلواتی رسیدگی شد ارتباط معناداری با علی هاشمي دارد.
مریم هاشمی مدیرعامل شرکت نادین فرتاک پارسیان که در حین خروج از کشور دستگیر شد به بهانه صادرات و واردات، شیرینی، سرامیک، میگو، گندم، خاویار زعفران وکالاهای ضروری از کشورهای عراق، چین، قرقیزستان، جذب سرمایه کرده و با انتقال پول‌ها به خارج از کشور در لندن و آکسفورد و قزاقستان و عراق اقدام به ساخت و خرید هتل و... کرده‌ است.
نماینده دادستان در این پرونده مدعی است: «متهمه مریم هاشمی... گفته که وجوه را در شرکت داخل و خارج سرمایه گذاری کرده است اما درباره اینکه در چه شرکتی و طی چه اسنادی انجام داده اطلاعاتی به ما نداده و همکاری نکرده است.» او سپس می‌افزاید: «متهمه مریم هاشمی قراردادهایی با شرکت‌های زیر منعقد می‌کند از جمله قرارداد هتل کربلا و هتل اکسفورد و شرکت کشت کتان در استرالیا و تأسیس کلینیک توانبخشی معلولین و فرستادن ۵۰۰ نفر به زیارت امام حسین (ع) و ….»
او همچنین می‌گوید: «متهمه مریم هاشمی هیچ منبع مالی مشخصی را معرفی نکرده و سعی در انحراف جریان پرونده با معرفی فردی بنام محمودی کرده است و بیان کرده که محمودی مبلغ ۱۸ میلیارد در اختیار دارد. » نکته عجیب آن که در دادگاه نه تنها هیچ رد پولی پیدا نمی‌شود بلکه هویت محمودی نیز مشخص نمی‌شود.
مریم هاشمی نیز متولد روستای گازار و از دختر عموهای علی هاشمي این زندانبان فاسد است. علی هاشمي قبل از انتصاب به ریاست اوین در کربلا و نجف در هتل‌های مریم هاشمي سکونت داشته است. قاضی صلواتی در جریان محاکمه مریم هاشمي اعلام نمود دارایی‌های مریم هاشمي در خارج از کشور توسط سربازان گمنام امام زمان در حال بررسی است.
مریم هاشمی در مردادماه ۹۸ به اتهام مشارکت در اخلال در نظام اقتصادی کشور به نحو عمده از طریق جذب سپرده در قالب عقد مضاربه منتهی به حیف و میل وجوه سپرده گذاران و تحصیل مال از طریق نامشروع به مبلغ ۶۹۶۸۱۲۴۶۱۴۰۵ ریال است. او در اتهام اول به ۲۰ سال حبس محکوم و ضبط کلیه اموالی که از طریق خلاف قانون بدست آمده است و تحمل ۷۴ ضربه شلاق در انظار عمومی و محرومیت از هرگونه خدمات دولتی محکوم شده است.
معلوم نیست در حال حاضر مریم هاشمي در زندان است یا خیر. چنانچه در حبس است در کدام زندان به سر می‌برد؟ پس از گذشت بیش از دو سال از صدور حکم، هنوز خبری از اجرای ۷۴ ضربه شلاق در ارتباط با او در انظار عمومی منتشر نشده است. آیا زندانبان این مفسد اقتصادی پسر عمویش است؟ در جریان رسیدگی به این پرونده یک بار نام «شرکت کشت کتان در استرالیا» آمده است. لازم به ذکر است که دختر مریم هاشمي در استرالیا زندگی می‌کند. در پرونده‌ای که متهمان ردیف اول تا نهمش اعضای یک خانواده هستند چگونه قاضی صلواتی از تنها فرزند و دختر سر کرده این باند فاسد اقتصادی غافل مانده است و هیچ سؤالی در مورد او نمی‌شود؟ آیا می‌توان باور کرد که اراده‌ی جدی در رسیدگی به پرونده فساد یکی از وابستگان به مافیای قدرت در خراسان جنوبی وجود داشته است؟ ‌

 

منبع: رادیو زمانه

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:

facebook Yahoo Google Twitter Delicious دنباله بالاترین

   

نسخه‌ی چاپی  


irajmesdaghi@gmail.com    | | IRAJ MESDAGHI 2007  ©