ایرج مصداقی  
تماس
زندگینامه
از سایت‌های دیگر
مقاله
گفت‌وگو
صفحه‌ی نخست


رادیو بی بی سی و گزارش بیطرفانه‌اش از عراق

ایرج مصداقی

برنامه رادیویی چشم انداز بامدادی بی ‌بی ‌سی در ارتباط با تخلیه‌ی قرارگاه اشرف گفتگویی دارد با محمد بختیاری روزنامه‌نگار در عراق. گفتگوی جانبدارانه‌ای که کمترین استاندارد ژورنالیستی در آن رعایت نمی‌شود و «روزنامه‌نگار» مربوطه به شکل لجوجانه و بچه‌گانه‌ای ۴ بار نام «سازمان مجاهدین خلق ایران» را «سازمان خلق» معرفی می‌کند. نگین شیرآقایی اداره کننده برنامه هم بدون رعایت پرنسیب‌های حرفه‌ای نه‌ تنها هیچ تذکری به وی نمی‌دهد بلکه توضیحی هم به شنوندگان ارائه نمی‌دهد که منظور «روزنامه‌‌نگار» مربوطه از گفتن «سازمان خلق» همان سازمان مجاهدین خلق ایران است که بالاترین مقامات کاخ سفید، اتحادیه اروپا، سازمان ملل متحد و ... در چند روز اخیر به موضع‌گیری در ارتباط با جنایتی که علیه اعضای آن در عراق انجام گرفته پرداخته‌اند.

محمد بختیاری روزنامه‌نگار مورد وثوق برنامه‌ی بامدادی رادیو بی بی سی که به گفته‌ی نگین شیرآقایی اطلاعاتش در رابطه با این ماجرا را از مقامات عراقی گرفته در ادامه‌ی گزارش بدیع خود همچنین مدعی شد که قرارگاه اشرف ۳۳ سال پیش و در سال ۱۹۸۰ میلادی برابر با ۱۳۵۹ خورشیدی از طرف صدام حسین به سازمان مجاهدین خلق واگذار شده است!

http://downloads.bbc.co.uk/podcasts/worldservice/jjn/jjn_20130912-0330a.mp3

بی بی سی فارسی در وب‌سایت خود تأکید نموده رسانه‌ای است که « تلاش می کند اخبار و اطلاعات به صورت بی طرفانه در اختیار مخاطبان فارسی زبان خود در سرتاسر دنیا قرار دهد،»

http://www.bbc.co.uk/persian/institutional/2011/04/000001_aboutus.shtml

آیا مسئولان بی بی سی توضیحی در مورد این نوع از گزارش‌ها دارند؟ آیا هیچ رسانه‌ی معتبری می‌پذیرد که خبرنگارش به شکل لجوجانه‌‌ای حتی نام یک سازمان را نیز تحریف شده بیان کند؟ آیا مسئولان بی بی سی تردیدی در تاریخ عزیمت مجاهدین به عراق و حضور در قرارگاه اشرف دارند؟ آیا از چنین فردی می‌توان انتظار داشت که گزارشی «بی‌طرفانه در اختیار مخاطبان» خود قرار دهد؟ آیا بی بی سی تحقیقی هم در مورد روزنامه‌نگاران طرف قراردادش می‌کند؟

آیا تردیدی هست که محمد بختیاری از تاکتیک‌های پیش‌پا افتاده‌ی جنگ روانی دستگاه اطلاعاتی جمهوری اسلامی استفاده می‌کند؟

چنانچه بی بی سی به اشتباه خود معترف است اخلاق حرفه‌ای حکم می‌کند با چنین روزنامه‌نگاری برخورد شود و نسبت به اجحاف صورت گرفته در مورد مجاهدین پوزش خواسته شود. سکوت و انفعال در برخورد با چنین پدیده‌هایی به اعتبار یک رسانه بیش از هرچیز لطمه وارد می‌کند. 

بایستی به خاطر داشت هنوز پیکر مجاهدینی که با دست بسته تیرخلاص به سرشان شلیک شد به خاک سپرده نشده است.

 

ایرج مصداقی

۱۲ سپتامبر ۲۰۱۳

www.irajmesdgahi.com

irajmesdaghi@gmail.com

 

منبع: ایرج مصداقی

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:

facebook Yahoo Google Twitter Delicious دنباله بالاترین

   

نسخه‌ی چاپی  


irajmesdaghi@gmail.com    | | IRAJ MESDAGHI 2007  ©